Värisuunnitelmaa tehdessä idean pohjaksi voi aivan mainiosti ottaa esim. jonkun allaolevista kuvista. Etsimällä kuvasta itseään miellyttä väriyhdistelmä ja valitsemalla siitä päävärin ja pohtimalla missä suhteessa käyttää loppuja värejä (hyvä suhde sisustuksessa on yleensä 60-30-10), on jo pitkällä värisuunnitelman teossa. Sen jälkeen pohtii missä ja miten värejä käyttää.
Ja kuvista sitten: tärkeintä kotinsa taidehankintoja mietittäessä on se, että valitsee vain sellaisia asioita mistä todella pitää. Ovatko ne aitoja, kopioita, painettuja, itsetehtyjä jne., sillä ei ole mitään merkitystä. Taide voi olla osa kokonaisuutta ja valinnoilla voi vahvistaa valittua tyyliä/värimaailmaa. Tai sitten taide voi olla mielenkiintoinen, väri- ja tyylimaailmasta poikkeava yksityiskohta.
Minun mielestäni lahjaksi tms. saatua taulua ei tarvise seinälleen pistää, jos siitä ei todellakaan pidä. Olen aika "radikaali" tässä suhteessa! Sillä kun oikein inhorealistisesti miettii, on kurja asettaa saaja sellaiseen tilanteeseen:(. Kuinka moni kehtaa olla laittamatta seinälleen lahjaksi saatua taulua? Varsinkin kun antaja on joku läheinen? Liian kova homma ripustella tauluja edestakaisin kun tulee kylään...
Kaikille asia ei tietenkään ole tärkeä, pääasia että on jotain seinillä. Sitten on taas meitä, joille visuaalisuus ja kokonaisuus ovat lähtökohtina.
No, elämässä pitää tehdä tietysti aina kompromisseja ja nämä asiat eivät nyt ole niitä maailmaa kaatavia. Ihmissuhdedraamaa näistä ei tietenkään kannata tehdä:) Toisaalta kotiinsa pitäsi edelleenkin voida valita vain sellaisia asioita mistä oikeasti pitää...
Tässä löytämiäni mielenkiintoisia töitä. Varoitustekstinä voisi tässä koosteessa olla "heikkohermoisille": sisältää paljon värejä:):)
Colourful and beautiful images from Behance Network.
Evgeny Kiselevin värikkäitä kuvia.
Sheena Awin hauskoja lahjapaperisuunnitelmia.
0 comments:
Post a Comment